torsdag 15 oktober 2009

Jenny Redenqvist

Idag va Jenny och hälsade på i studion. Vi tog lite kul bilder, Hon ville ha en sådan "banner" som jag har... så vi tog lite blandade bilder. Här är ett utkast av alla de bilder vi tog.

onsdag 14 oktober 2009

Mua i studion

Maria ringde mig för ett tag sen och ville ha hjälp för få ihop lite bilder till sin portfolio. Hon läser till Makupartist och skulla ha lite bilder från blandade fotografer. Hon fixade modell och under tiden jag jobbade ikapp så sminkade hon. Det blev 2 sminkningar under kvällen så under andra sminkningen hann jag få ihop lite bilder från första sessionen. Här är ett smakprov ifrån den.

Bröllopsfotografträff på söndag

Som ni såg i ett bloginlägg i sommras så plannerar jag och Jenny Blad att ha en liten träff för bröllopsfotografer i Scandinavian Photo's lokaler nu på söndag.
Det är fler av er läsare som anmält ert intresse och ni är såklart hjärtligt välkomna. Vi vill gärna att du/ni kommer kl 10 men sen stannar ni så länge ni vill (eller tills vi kastar ut er). Dagen är väldigt "öppen" och vi har "mingel" som riktlinje men några stolpar har vi. Lite av det som kommer tas upp är typ så här:

mingel - alla leverantörer visar sina grejer
presentera - vem e du?
redigering "speakers corner style" som jag (jenny blad) börjar som förste "talare" där alla som har något att dela med sig av kommer upp å visar sina trix
fundy album design
ministudio ljussättning - john visar lite av sin magi i studion. (de va inte jag som skrev detta schema)

under alla dessa grejer så gör man såklart som man vill - har man inte lust å va med på dessa grejer så kan man
hänga å tjöta ihop med andra som känner likadant. Det som vore bra om samtliga som är där är med på är dock - presentationen
så man får lite koll på vilka alla e!


Om du fortfarande inte anmält ditt intresse om att deltaga som bröllopsfotograf så maila mig bara på john@pictpro.se

tisdag 13 oktober 2009

TFP

Ibland gör jag något som heter "TFP" det står för Time For Print där dem som är involverade i bildproduktionen får bilder som betalt för den tid man lägger in. I slutet av Juli så kom Helena på besök och vi spenderade några timmar ihop för att göra lite olika sessioner med lite olika stilar. Här är ett litet utkast på vad vi gjorde den dagen.

måndag 5 oktober 2009

Kursbilder

Här kommer lite bilder ifrån kurserna i helgen. Jag bygger på med bilder efter hand jag gör dem klara. Nu får ni ett smakprov på vad man får ut för typ av bilder ifrån kurserna i alla fall. De första paret bilder är ifrån "Modellfotoskolan". Resterande bilder är från "on location" kursen. Alla 4 bilder är fotograferade under samma dag mellan kl 10-16 på dagen. Men hjälp av mer eller mindre kraftigt tillsatt ljus kan man få en dag eller nattbild oavsett om det är på dagen eller natten. Det är skillnaden mellan befintligt ljus och tillsatt ljus som gör skillnaden enligt nedan.






Stort tack till Aina, Sara och Michaela

En film från söndagens kurs.

Till min stora glädje så såg jag att Philippe som gick min kurs igår redan har lagt ut en liten film som han filmade med sin lilla kompaktkamera igår på kursen. Här är hans film. Glöm inte att gå in på hans blogg och se vilket fantastiskt jobb han gör när han inte är på kurs med mig.



Jag återkommer med några bilder från helgens 2 kurser inom kort.