torsdag 16 april 2009

Perspektiv

Igår åkte jag på en ordentlig magsjuka som jag inte i detalj skall beskriva men man va inte stor på jorden i alla fall. Idag är jag bättre men lite "spak" efter gårdagens påfrestningar. Jag skall nog kunna få i mig lite mat idag i alla fall. Nu vet ni ju alla att det är väldigt synd om män när dom är sjuka och igår va de inget undantag. När jag låg där och ojjade mig fick jag denna filmsnutt skickad till mig ifrån en fotografkollega Matthias Bucht. Det ger lite distans till att gnälla... Sicken kille!

tisdag 14 april 2009

Utan jobb blir det andra bilder

Förra helgen (inte påskhelgen) så hade jag med kameran en helg när jag inte hade några fotouppdrag och inte heller några kurser. Jag gjorde ett litet bildspel av några av bilderna från den helgen. Mest plåtat för kul så det är inte jättemycket "tanke" bakom bilderna. Ni får dock se vad jag gör när jag inte jobbar med Scandinavian Photo eller PictPro.

Frida (flickvännens dotter) spelade innebandyturnering på lördagen och för John (min flickväns son) va de Warhammer med polarna som gällde hela helgen. Själv roade jag mig med att se Monikas katt och min hund skojjbråka... dom kan hålla på en stund, ser riktigt roligt ut.

onsdag 8 april 2009

Edo Bumba

Idag har jag haft förmånen att få privat konsert med djembetrummor och guitarr. Edo Bumba kom till studion för att bli fotograferad. Edo känner jag sedan länge så detta va en fotografering jag har sett fram emot ett tag. En fantastiskt trevlig kille som bjöd på en riktigt härlig konsert medans jag plåtade. Jag tror t.om. att det blev 2 helt nya låtar under kvällen... en om att vara allvarlig för att spara sin glädje tills dess man behöver den... och en annan som jag inte riktigt kommer ihåg vad den handlade om... Just det... det va ju på något afrikanskt språk... inte konstigt att jag inte kunde komma ihåg texten...

Nåväl... jag har hunnit "leka" lite och här är ett smakprov ifrån kvällens session.

Nu blir det ut med hunden och sen blir det sängen.





måndag 6 april 2009

Svartvitt med knorr

I några dagar har jag haft klart för mig hur jag vill ha slutresultatet när jag konverterar en bild till sv/v. Mycket pillande har gjort att jag kommit nära resultatet men inte riktigt nått fram. Nu har jag äntligen hittat rätt tack vare en "guru" som heter Greg Gorman. För er som är intresserade så har jag gjort en liten action av min konvertering "a la Greg" som ni kan ladda hem nedan. Det är några pauser i konverteringen där du själv får sköta kontrollerna beroende på hur stor bild du har. På nedan bild har jag lagt på ett litet korn också för att det skall bli som jag vill ha det. Inför nästa plåtning som jag vill ha detta resultatet på så vet jag lite mer hur bilden reagerar på denna konvertering och kan anpassa ljuset lite till det.

Modell: Pernilla Pramberg



"Min" action hittar du här.
Denna action som den är är gjord för CS4 så testar du den i någon annat Photoshop får du gärna meddela om det fungerade bra eller inte. Jag har också gjort denna Action utifrån en 5D MII så alltså bäst på förinställda lägen på ca 21mp bild men har du lägre upplösning sänker du bara värderna. Innan du kör mitt action så se till att platta till din bild om du har flera lager.
För att helt förstå vad som händer rekommenderar jag moderskeppets DVD "Från färg till sv/v" så får du en bra förklaring på vad varje steg i det inspelade actionet gör.

Lägg gärna en kommentar om du tar hem mitt action och säg gärna vad du tyckte.

torsdag 2 april 2009

Retuschkväll

Ikväll har jag suttit och pillat med lite bilder från den senaste tiden.
Kurser har det ju blivit en del av som ni sett här på min blogg. Näst senaste kursen va en kurs i "Location-fotografering". Här har ni 2 exempel på vad för resultat man kan få ifrån en sådan kurs. Nu va ju jag inte där som fotograf utan som lärare så jag fick inte riktigt möjlighet att ta så många exponeringar per uppställning men några rutor blev det.

Denna bilden va med en kamerablixt fjärrstyrd från kameran stående ca 1,5m ifrån mig till höger om modellen (från kameran sett) Blixten slår igenom en softbox (se filmen i tidigare blogginlägg "kurs" så ser ni)
Modell Emma Olsson:


Efter att ha testat allt från reflexskärm och diffusor till mer avancerade batteridrivna aggregat så valde vi att slå ut ljuset helt och hållet. Nedan bild är tagen mitt på dagen med 2st 1100ws blixtar och ett ND8 filter.
Modell: Sara A


Utöver att "leka" med kursbilder så har jag färdigställt några "modell för en dag" bilder. Här är exempel på före-efter bilder av ett par tjejjer som va med mig och Aina i studion för att ta lite sköna modellbilder.

onsdag 1 april 2009

Skön lirare

Jag va inne på Cris Design's blogg idag och han hade en länk till en youtubesnutt på denna killen. Hur skön kille som helst! Jag va tvungen att kolla runt bland hans framträdanden (det finns en hel del på youtube) och ganska snart hittade jag en liten favorit... Håll till godo, ha en fortsatt underbar dag. Och för dig som hade en dålig start... Grattis då har du goda förutsättningar för att resten av dagen skall bli bättre!