söndag 29 mars 2009

Nikon D70 Sverige

Idag har jag hållt en liten minikurs i studiofotografering för dem som ville av medlemmarna på forumet Nikon D70 Sverige. Ett gött gäng där de flesta fick prova på studiofotografering för första gången. Det va en kort 2-3h kurs men vi hann med mycket skojj. Modell Mikael Svensson och Catarina Larbi och som vanligt är en kurs inte komplett om inte Aina får vara med och sminka.

Här får ni en lite kortare filmsnutt ifrån dagens aktiviteter, nu skall jag plocka ihop både de studios vi använd under dagen.

lördag 28 mars 2009

Kurs

Idag har det varit kurs för 10st underbara kursdeltagare som ville lära sig ALLT om modellfoto "on location".

Jag glömde av att filma en del men med hjälp av Martin Savara som gick kursen och några snuttar jag själv hann med så blev det en liten film. Håll till godo.

torsdag 26 mars 2009

Sensuellt

Idag kom Pernilla till studion. Vi skulle plåta lite sensuella bilder med "attityd". Jag tycker ljuset blev så himla bra så jag delar med mig av en printscreen på några av bilderna obearbetade direkt ifrån kameran. Dessa kommer framöver att retuscheras men ni får ett litet smakprov på vad komma skall...

onsdag 25 mars 2009

Pictpro och Sandra

Här är en liten film från gårdagens fotosessioner med Sandra Bergenstråle. Lite lång kanske men det är ju ändå 3 sessioner i samma film så ni får stå ut ;-)

Åter igen, tack till Sandra, Nicole De Vaughn, Martin Savara och Anders Albhin som gjorde dagen möjlig.

söndag 22 mars 2009

To Stockholm and back again

Det har varit en hård helg... eller hård och hård... jag har haft fantastiskt trevligt och roligt men det har också varit slitigt. 3 dagar kurs med totalt 20 olika kursdeltagare som jag skall lära allt jag kan om modellfoto, studioljus och locationfotografering. Som sagt, extremt kul men slitigt. Här är en liten illsustrerande film om hur min helg varit. Mycket skratt ifrån en numera hes hals. (jo, jag tjatar på en hel del på kurserna). BTW... Ja... sista sessionen vi tog så snöade det... Hjältemodellerna Angelica och Philly stod ändå ut i ca 45min iklädda endast svarta korta klänningar. (Obs... lite lång film denna gång)

Ett par exempel på bilder jag hann ta på Introduktion i digital modellfoto-kursen.



Modell alla dagar va Angelica Jansson och MUA alla dagar va Jelena. På location-kursen så hängde Philly med och förgyllde dagen lite extra. Tack alla kursdeltagare och ni andra som hjälpt till under dessa dagar.

Under min helg i Sthlm så fick jag ihop en liten egen session med Jasmine också, här är lite bilder ifrån vårt möte som bestod av ca 1,5h på hotellet med omnejd.


söndag 8 mars 2009

Pictpro and Friends

I fredags så fotograferade jag ett underbart kompisgäng. Jättetrevligt gäng som trotts att jag jobbade gjorde min fredagskväll till lite av en förfest. Här nedan ser ni ett exempel på något som jag gör emellanåt. Man tar med mat och ev något "starkare" att dricka och gör en förfest som innefattar fotografering i form av gruppbilder och/eller porträtt som kan vara allt ifrån "vanliga" porträtt till mer mode-stil på bilderna. 8 Personer fick i fredags sina egna porträtt och dom tycks nöjda med det. Jag är i alla fall mycket nöjd med resultatet. En rolig omväxling att fotografera "vanligt" folk ibland och som inte skäms utan vågar släppa loss framför kameran. Som ni ser några minuter in i filmen blev det lite "konstpause" eftersom jag hade sönder inställningsljuset på ena blixten och fick dammsuga upp att småmjöligt glassplitter som spred sig över hela studion.

Min lilla kompaktkamera som återigen fick fungera som filmkamera va de inte så bra koll på så jag höll inte riktigt bra riktning på den hela tiden men här ser ni lite hur en kväll kan se ut... minneskortet råkade ta slut så gruppbildsfilmande blev det inte... inte heller någon film på när jag fotograferade tjejjerna... men jag har hunnit se över ett par av bilderna för att ge er något exempel på hur det blir.

Vill man förgylla denna typ av afton ytterligare så ställer Colibri Makeup och håller makeupkurs och/eller ser till att ni får en proffesionell sminkning. Hör av er om ni har några frågor.




Modellfotokurs med mersmak.

Det är sååååå roligt att hålla kurs. Jag tror och hoppas att mina kursdeltagare känner samma glädje och entusiasm efter en dag som denna. Jag har haft jättetrevligt och det är fantastiskt kul att träffa nya människor som har samma intresse som jag har. Idag har vi gått igenom modellfoto från planeringsstadiet till färdig bild (utskrift på storformatsskrivare) Kursdeltagarna har bl.a. lärt sig tolka ljus från bilder som dom vill inspireras av, träffa sin första makeupartist och hårstylist (Aina) och sen fotograferat en professionell modell, många för första gången. Jag hade fullt upp med att ge tips och trix inför plåtningen men hann ändå med att få några sekunder film när "mina elever" fick fotografera Sara som sin vana trogen levererade om och om igen. Fotografernas önskemål om "se söt ut", "va snorkig som en fransyska", vrid dig såhär och stå sådär... en strålande insats som vanligt. Jag gjorde en något slarvig retusch för mina kursdeltagare för att dom skulle få se momenten i modellretuschering men jag tycker ändå det blev såpass bra så jag vågar visa den här. Håll till godo med film och bild.

torsdag 5 mars 2009

Det Lila extra

Jag tycker det är skitkul att filma lite med min lilla kompaktkamera. Idag filmade jag och min gästspelare Sanny när jag plåtade Michaela för första gången. En liten kväll med "vi får se vad det blir". Med lite expressplannering så landade vi på detta.


Och är är lite smakprov på hur det kan bli efter lite handpåläggning i datorn.


tisdag 3 mars 2009

Modell för en dag

Jag och Aina har ju påbörjat ett sammarbete med temat "modell för en dag".
Det är ju mer och mer vanligt med företag som erbjuder "gratis fotografering" och sen får man betala för bilderna OM man vill ha dem. Vi har valt en annan väg. Hos oss kostar det oavsett... kanske inte låter så bra men det är meningen att man skall kunna välja ut 8 bilder som blir retucherade och fixade på ett bra sätt så man får "modell känslan". Du tar med dig kläder som du vill bli fotograferad i. Vi tittar på det gemensamt, du, jag och MUA och utifrån vad du har med dig väljer vi vad för bilder vi skall ta fram på dig. Du får alltså en make som passar just det vi vill få fram i bilderna och en ljussättning som passar. Även retush (som få andra ger dig gällande conceptet "modell för en dag) anpassas utefter vad för bilder det är vi bestämmer att vi skall köra. Här nedan är ett exepel på Jonna som va hos oss för några veckor sen. Första bilden, så kom hon, andra bilden sminkad och ljussatt och sen tredje bilden där retush fått göra sitt. Hör av dig om du har några frågor eller vill boka en "modell för en dag" plåtning. De 10 första som bokar en fotografering har chans att vinna en gratis förstoring i 40x60cm storlek värde 700:-