fredag 27 februari 2009

Behind The Scenes

Idag åkte jag till Studion efter jobbet och våldgästade när Martin Savara och Aina Skogsberg hade fotografering. Det är första gången jag sitter bredvid och kollar när någon annan fotograferar... Jag passade på att filma lite med filmfunktionen på min kompaktkamera och här är resultatet. Det va en provsminkning inför ett bröllop. Det skall bli spännande att se Martins bilder när han är klar med dem.

onsdag 18 februari 2009

Före och efter.

Ikväll har jag suttit och fixat med lite efterbeställningar och bröllopsbilder. Efter att ha fixat lite så ville jag leka lite med en bild jag "trillade över" som jag tog på Sofias och Ambjörns bröllop i sommras. Ett par exponeringar sa jag "Sitt rakryggade och se allmänt uttråkade ut så gör vi bilden lite "gammal" sen. Efter lite pillande blev resultatet såhär... inget som Sofia och Ambjörn har beställt men jag tycker det blev lite kul.

söndag 8 februari 2009

Sjuk, porträtt och mat.

Jag som trodde jag var imun mot allt... Det är väldigt sällan jag är sjuk men denna vecka åkte jag på något märkligt... lite feber, lite yrsel, ont i huvudet i 3 dagar... inge kul. Som tur va så varade det inte längre för min helg har varit välplannerad med fotografering... igentligen bara 2 fotograferingar men en fotografering tog hela lördagen och halva söndagen. Det skall bli en kokbok. Monikas (kvinnan i mitt liv) brorsdotter skall göra ett specialabete i skolan nu inför att hon slutar gymnasiet till våren. Hon skall göra en kokbok på engelska för glutenalergiker. För ett tag sen frågade hon om jag ville hjälpa till att ta bilderna. Vad hon inte visste då va att jag faktiskt jobbat som kock i några år och har länge önskat att jag fått tillfället att fotografera matbilder. Eftersom jag inte gjord det tidigare så vågade jag inte utlova perfekt resultat men i lördags morse så bar det i alla fall av... det fick bära eller brista. Lördagen bestod av 9 rätter så det blev laga-fotografera-äta, laga-fotografera-äta... just det... inte va man hungrig när man gick och la sig sen... här är lite "smakprov". Glutenfri mat är helt ok faktiskt...

Idag har det "bara" blivit en rätt och sen tog vi lite "miljöbilder" typ kryddkvarnen osv.

Erik, en gammal kompis från den tiden jag var aktiv sångare hörde av sig för ett tag sen och ville ha lite nya profilbilder. Självklart hjälpte jag till med det. Här ser ni ett par smakprov på vad vi "lekte" fram under den sessionen. Det va väldigt roligt att träffa Erik igen. En enastående sångare och fantastiskt trevlig figur.



Utöver fotograferandet så har jag hunnit gå på bio med familjen. Vi såg "Bedtime Story" med Adam Sandler... klart kul film.

måndag 2 februari 2009

Serier och kurser.


Senaste dagarna har det varit mycket foto.


Jag kom precis hem ifrån en modell-fotografering med tema Geisha. Det är bilder jag och "min" MUA Aina har pratat om länge. Det blev nog precis så bra som vi hade hoppats på. Sanna gjorde ett strålande jobb som Geisha. Jag skulle igentligen kunna visa bilder direkt här nu oretuscherade men ni får nöjja er med en "behind the scens" (eller hur det nu stavas)


I lördags så höll jag ytterligare en modellfotokurs. Jag tycker det är fantastiskt roligt att det är så efterfrågat. Alla kurser i "introduktion till digital modellfoto" är fullbokade trots att jag för ca 1½ vecka sedan annonserade ut en ny.
Här är ett smakprov från kursen på vad det kan bli om man lekar lite föööör mycket i datorn sen.

Sen på söndag träffade jag Elias och hans föräldrar. Vi tog ett gäng bilder och även om inte barnfoto är min specialitét så får jag nog säga att det blev ruggigt bra. Jag fick en kul serie med bilder som jag inte kunde låta bli att sätta text till, det va helt givna pratbublor...


Jag va lite osäker på tiden när Elias och hans föräldrar skulle komma så jag bestämde mig för att använda mig själv som ljussättningsmodell... det gick lite över styr... men tänk så roligt man kan ha ensam... med hunden iofs...



Ne, nu är det dags för sängen. Ni sover säkert redan... Natti natti