lördag 26 januari 2008

FAN för första gången

FAN eller "Fine Art Nude" är något jag aldrig försökt mig på tidigare. Elin som jag fotograferat tidigare och jag har pratat lite om att göra en sådan session tillsammans och ikväll blev det av. Vi är själva nöjda för att vara första gången. Jag la upp bilderna på modellbilder.se för att få höra vad andra tycker om dem men ni skall få ett smakprov ifrån sessionen också.




torsdag 24 januari 2008

Nu börjar det...

Idag har jag varit och träffat säsongens första brudpar.
Innan något bestäms 100% ang en brudparsfotografering så vill jag träffa brudparet. Nyckeln till bra bilder är att det skall "klicka" mellan modeller och fotografer. Jag ser "mina" brudpar som både uppdragsgivare och modeller och det är viktigt att vi "pratar" samma språk och ikväll var det alltså dags att träffa det brudparet som är "först ut". Jag tog med mig min portfolio men igårkväll så fyllde jag på den lite extra. Jag gjorde collage i A3+ format som jag tog med mig från några av föregående årets brudparsfotograferingar så dom fick se mer än bara några få bilder per brudpar. Collaget består av totalt 9 bilder vilket jag tyckte va passande eftersom standardalbumet innehåller 8 och det är inte alltid brudparet tar med "tema-bilden" med i albummet utan det blir oftast en förstoring. Nåväl, här har ni ett av de collagen jag satte ihop igår och som jag presenterade idag.

Det skall bli kul att träffa alla brudpar framöver. Det brukar vara goda skratt och en trevlig stund där vi pratar om allt möjligt, inte bara brudparsbilderna.

måndag 21 januari 2008

Linn på besök

Efter jobbet ikväll kom Linn som gör de flesta Make-jobben som jag behöver hjälp med. Vi hade bestämt att plåta lite. Sagt och gjort, vi tog lite bilder.

Linn är så kul att jobba med för hon är frisör, makeupartist och modell. Allt i ett. Det ger ju klara möjligheter att exprementera tillsammans utan att behöva vara beroende av en 3:e part.






För några dagar sedan så fotograferade jag en tjej som heter Maria också. Vi tog lite testbilder för eventuellt sammarbeta. Då fick jag också prova att sammarbeta med en ny Makeup-artist också. Så här kommer lite "lek-bilder" från den sessionen också.


onsdag 16 januari 2008

Allt om bröllop

Idag ringde mig Anna från tidningen "Allt om bröllop". Jag hade pratat med en tjej tidigare och dom skulle göra ett repportage och ville komma i kontakt med något av "mina" brudpar. Jag kopplade ihop dem och det verkar som om dom fick ihop en liten intervju eller så. Nåväl... till detta behövs det bilder så dom hörde av sig till mig igen och så skickade jag lite lågupplösta bilder på brudparet.

En av bilderna fastnade dom för och idag ringde (som sagt) Anna och berättade att dom akkut behövde bilden högupplöst. Så jag fick använda min lunchrast idag till att åka hem till min redigeringsdator och plocka fram bilden för att maila den. Vi får väl se om det blir en liten notice eller en stor bild. Det vore kul om den kom med.

Mina bloggbesökare får dock en förhandsvisning såklart. Jag ville visa att jag gärna vill ha minst en lite annorlunda bild som visar vart i livet det aktuella brudparet befinner sig. Något som är "typiskt" dem och gärna med lite humor inblandat. Är är Sofia och Anders (Anders är fotbollsmålvakt)

Nästa nummer (där min bild förhoppningsvis är med) kommer i Februari, så håll ögonen öppna...

måndag 14 januari 2008

Nytt collage

För ett tag sedan så plåtade jag en grupp som ville ha bilder till sin julshow.
Som rekvisita hade dom en custom made Harley. Jag kunde inte låta bli att ta några bildrutor på bara denna fantastiska hojj. Här är resultatet.


Idag har jag också bestämt med Michael Jönsson att han skall göra sin plåtning av Annie Oliv (Fröken Sverige) i vår butik (Scandinavian Photo i Mölndal). Är du intresserad kan du läsa mer här.

Kom förbi på onsdag vettja.

lördag 12 januari 2008

Snabb leverans

Efter jobbet idag så var det dags för att plåta Alexzandra. Hon och jag hade snackat lite om att plåta någon gång ihop... det snacket har nog hållt på ½ nu och till slut så "offrade" vi en fredagskväll för att ta lite bilder.

Eftersom Alexzandra själv börjat retuchera så va hon intresserad av att se hur jag jobbade med bilderna. Själv har jag inget att dölja och bilderna kom ganska "klara" ifrån kameran så det behövdes inte mycket handpåläggning på dem. Vi satte oss alltså och fick ordning på bilderna tillsammans. Så kl 18 kom Alexzandra och samma kväll gick hon härifrån med färdiga bilder på en skiva. Jag har aldrig lyckats "leverera" så snabbt någon gång... frågan är om jag någonsin kommer kunna göra det...

Såhär blev det, totalt 7 färdiga bilder, men detta är mina 3 favvoriter.





onsdag 9 januari 2008

Planer i stöpet

Idag skulle jag plåta en modell och prova en idé jag hade fått. Det var preliminärt för hon skulle ev jobba på kvällen och tyvärr blev det just så. Så dagens pepptalk fick mynna ut i lite retuchering istället. Jag gjorde några bilder till ifrån Salsagänget.

Utöver det så har jag hunnit offerera ett heldagsbröllop och boka 2 modellplåtningar. Tänk så kul att är att fotografera! Jag älskar verkligen det.





tisdag 8 januari 2008

Lugn kväll med mycket gjort

Idag har jag varit och köpt en stol som "rekvisita" för studion. Det blev en svart vanlig trästol. En "bra att ha grej". Ev så kommer jag få användning för den redan nu i helgen.

Sen har jag hjälpt en kund att intepolera (eller hur det nu stavas) upp en bild till affischstorlek och sist men inte minst bränt en skiva med bilder till en Salsagrupp som jag plåtade för ett tag sen. Här nedan ser du några av de färdigställada bilderna. Det kommer nog mer efterhand. Dem jag retucherar och lägger ut här är för min egna portfolio, så jag lägger min "touch" på dem som JAG vill ha dem.

I övrigt har det varit tvätt och latarkväll. Matlagning och TV... det är skönt att ha det lugnt ibland.



måndag 7 januari 2008

Som en dans

Idag har jag tagit mina första makup-bilder. Det va spännande. Vi hade dock en klar plan på hur bilderna skulle se ut och jag, modell och makeupartist va väl förberedda. Allt gick som en dans och retuchen va snabbt avklarad tack vare att det funkade så bra med ljuset. Här är resultatet.




torsdag 3 januari 2008

I brist på sysselsättning

Idag har jag gått igenom lite gamla bilder. Hade några "över" från en gång när jag och Elin hade "lekt" lite i höstas. Jag bestämde mig för att ge dom lite tid i photoshop och utöver nyheter, snack med vänner och lite matlagning så har jag inte hunnit med mer... iofs varit ute en lite längre prommenad med hunden igen. Det börjar styra upp sig med långprommenaderna på kvällen också. Bra att röra på sig... Nåväl, här är några av bilderna jag gjorde. Hoppas ni gillar dem.





tisdag 1 januari 2008

Nyårsafton

Tänk att ett år har gått... -07 har varit ett extremt utveklande år för mig som fotograf. Jag har haft möjlighet att vara med en av Sveriges bästa bröllopsfotografer och låta mig inspireras. Jenny Blad har varit extremt givmild med sina erfarenheter och knep. Jag hade nog inte fått så nöjda kunder i år om det inte varit för henne. Sen har jag under året också kommit i kontakt med många modell/mode-fotografer som också har varit extremt inspirerande. För att bara nämna ett par så har Lambis Stratoudakis (se länk i min länklista, Apneaimages) och Michael Jönsson (Vegafoto). Jag kanske skall passa på att tacka för all nyttig feedback jag fått och era inspirerande bilder.

Självklart är jag också extra nöjd med mitt påbörjade sammarbete med Linn Edel Eikså (vipmakeup.se). Jag ser fram emot många roliga sessioner med Linn både som makeupartist och modell. En fantastiskt duktig tjej.

Jag kommer ju aldrig att kunna räkna upp alla som jag under året jobbat med och som inspirerat mig men tack ändå till er alla. -07 har varit mitt bästa fotoår någonsin och jag ser fram emot ett ännu bättre -08.

Jag vill också passa på att tacka mina kunder för förtroendet ni givit mig och jag är glad att ha fått leverera bilder till er som ni känner er nöjda med.

Till sist, ett par bilder från mina senast färdgiställda bilder. Det är Linn både modell och MUA som vad med mig några dagar nere i Frankrike i höstas. Hoppas ni gillar dem.